Domowe hamburgery

| Brak komentarzy

Share Button

domowy hamburger

Chyba każdy ma czasami ochotę na mały fast food. Proponuję dziś hamburgera, który smakuje dużo lepiej od tych z dworcowych budek, a jego skład nie jest mroczną tajemnicą:)

Domowe hamburgery

Sposób przygotowania

Krok 1
Z mięsa i pozostałych składników przygotowujemy płaskie, okrągłe kotlety. Aby było nam łatwiej możemy użyć talerzyka obsypanego lekko bułką tartą. Rozgrzewamy patelnię i smażymy kotlety po kilka minut z obu stron. Kotlety po usmażeniu zmniejszą się, więc robimy je troszkę większe od średnicy naszych bułek.
Krok 2
Bułki zapiekamy w piekarniku lub opiekaczu aż lekko się zarumienią.
Krok 3
Z podanych składników robimy sos, smarujemy nim gorące bułki i układamy na nich kotlety oraz pokrojone warzywa.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Domowe hamburgery, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *