Jarzynowy krem z groszkiem ptysiowym

| Brak komentarzy

Share Button

Jarzynowy krem z groszkiem ptysiowym
Bardzo prosta do przygotowania zupa, a jednak prezentuje się efektownie. W sam raz na niedzielny obiadek. :)
Myślę, że w mniej pikantnej wersji, posmakuje również dzieciom. :)

Jarzynowy krem z groszkiem ptysiowym

Sposób przygotowania

Krok 1
Obrane i drobno pokrojone ziemniaki oraz marchewkę wrzucamy do garnka z bulionem i gotujemy. W międzyczasie kroimy pora i cebulę w piórka, czosnek drobno siekamy - szklimy to wszystko na patelni. Następnie przekładamy do garnka z ziemniakami i marchewką.
Gotujemy ok 40 min. Doprawiamy zupę i gotujemy jeszcze 20 minut. Następnie blendujemy warzywa z zupy, stopniowo dolewając wywaru - tak aby osiągnąć pożądaną konsystencję.
Krok 2
Następnie blendujemy warzywa z zupy, stopniowo dolewając wywaru - tak aby osiągnąć pożądaną konsystencję. Jeśli jest taka potrzeba, doprawiamy.
Krok 3
Zupkę dekorujemy klesksem kwaśnej śmietany, odrobiną sosu sojowego, posypujemy posiekaną natką pietruszki i groszkiem ptysiowym
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Jarzynowy krem z groszkiem ptysiowym, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *