Białe kiełbaski zapiekane z kapustą z ananasami

| 2 komentarze

Share Button

kiełbaski zapiekane z kapustą z ananasem

Proste i smaczne danie na obiad. Ciekawe połączenie smaku kiszonej kapusty ze słodkimi ananasami.

Kiełbaski zapiekane z kapustą z ananasami

Sposób przygotowania

Krok 1
Kapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie i szatkujemy. Ananasa kroimy w kostkę. Zachowujemy syrop z puszki.
Krok 2
Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Wrzucamy kapustę i smażymy kilka minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym, a następnie dorzucamy ananasa i jeszcze chwilę smażymy.
Krok 3
Podsmażoną kapustę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Białe kiełbaski nacinamy ukośnie i układamy na kapuście. Wszystko zalewamy syropem spod ananasów. Kiełbaski możemy dodatkowo posypać po wierzchu pieprzem ziołowym. Zapiekamy ok. 40-50 min. w 180°C, aż kiełbaski ładnie się przyrumienią. Świetnie smakują z pieczonymi młodymi ziemniaczkami lub kopytkami.
No results.
TitleVotesRatingReview
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (3 votes cast)
Białe kiełbaski zapiekane z kapustą z ananasami, 8.3 out of 10 based on 3 ratings

2 komentarzy

  1. Nigdy nie jadłam takiego połączenia, ale wygląda smacznie.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Kapusta kiszona i ananasy z puszki to świetne połączenie. Bardzo smaczne również z karkówką. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *