Bajaderki

| Brak komentarzy

Share Button

bajaderki

Pyszne bajaderki z bakaliami. Coś dla osób, którym został biszkopt z ciasta i nie wiedzą co z nim zrobić:)

Bajaderki

Sposób przygotowania

Krok 1
Biszkopt kruszymy. 1 szklankę mleka na budyń gotujemy z masłem do zawrzenia. Proszek budyniowy mieszamy z pół szklanki budyniu. Do wrzącego mleka dodajemy i energicznie mieszamy, żeby nie było grudek, odstawiamy do wystygnięcia. Pokruszony biszkopt mieszamy z budyniem, skórką pomarańczy, wiórkami kokosowymi, rodzynkami i wódką na jednolitą masę. Następnie formułujemy kulki, w środek wkładamy migdał i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *