Snickers

| 1 Komentarz

Share Button

Snikers
Snickers to przepyszne orzechowe ciasto z delikatną słodkawą masą, które zawsze się udaje. A co najważniejsze – potrafi zadowolić nawet najbardziej wybredne podniebienia. :)

Snikers

Składniki

    Ciasto

    Polewa

    Masa

    Sposób przygotowania

    Ciasto
    Krok 1
    Z podanych składników zagnieść ciasto. Sodę rozmieszać z miodem i dodać do pozostałych składników. Ciasto podzielić na 2 równe części. Rozwałkować na placki i włożyć do blaszek o wielkości ok 21x35 cm. Nie piec! Najpierw przygotować polewę. ;)
    Masa
    Krok 2
    Margarynę, cukier i miód rozpuścić w garnku, dodać orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć na jeden z wcześniej przygotowanych placków.

    Oba placki piec razem w piekarniku rozgrzanym do 170 st. C, przez ok. 30 min. Do zarumienienia. :)
    Krok 3
    Gdy placki trochę przestygną, przygotować masę.
    Masa
    Krok 4
    Żółtko utrzeć z 3 łyżkami cukru, dodać 2 łyżki mąki pszennej i połączyć z 1/2 szkl. mleka.

    1 szkl. mleka zagotować z 1/2 margaryny i dodać do tego rozpuszczoną wcześniej papkę. Wszystko zagotować ciąle mieszając.
    Krok 5
    Na jeden upieczony placek wylać ciepłą masę i przykryć plackiem upieczonym z orzechami na wierzchu.
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 8.7/10 (6 votes cast)
    Snickers, 8.7 out of 10 based on 6 ratings

    Jeden komentarz

    1. Uwielbiam to ciasto, mam podobny przepis jest niezawodny :)

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *