Sernik na zimno z musem porzeczkowym

| 1 Komentarz

Share Button

Porzeczkowiec

Bardzo orzeźwiające ciasto z moimi ulubionymi porzeczkami :) Znika z talerzy w mig.

Sernik na zimno z musem porzeczkowym

Składniki

Spód

Masa serowa

Sposób przygotowania

Krok 1
Czekolady rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka. Serki przekładamy do miski, miksujemy z cukrem. Powoli dodajemy rozpuszczoną i lekko ostudzoną czekoladę dalej miksując. 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Lekko ostudzoną dodajemy do masy serowej miksując na wolnych obrotach.
Krok 2
Porzeczki gotujemy w 2 szklankach wody. Jak będą już miękkie dodajemy 2 galaretki. Odstawiamy do wystygnięcia
Krok 3
Biszkopt smarujemy dżemem porzeczkowym. Następnie wylewamy masę serową i przestudzoną, lekko tężejącą galaretkę porzeczkową. Odstawiamy na noc do lodówki.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Mmm, Kwaskowe porzeczki musiały cudownie kontrastować z masą serową – pycha!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *