Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim

| Brak komentarzy

Share Button

pierś z kurczaka z porami

Szybki i efektowny obiad, w sam raz dla niezapowiedzianych gości:)

Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim

Sposób przygotowania

Krok 1
Pierś przekroimy na pół. Przyprawiamy. Pora kroimy, przyprawiamy solą i pieprzem obsmażamy na masełku do miękkości. Ciasto francuskie kroimy na pół. Na środku każdej połówki układamy warstwowo pierś, smarujemy musztardą i ketchupem i por. Nacinamy po bokach cienkie paski i sklejamy w warkocza. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim , 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *