Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim

| Brak komentarzy

Share Button

pierś z kurczaka z porami

Szybki i efektowny obiad, w sam raz dla niezapowiedzianych gości:)

Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim

Składniki

  • 1 Podwójna pierś z kurczaka
  • 1 por
  • 3 łyżki musztardy ziarnistej
  • 2 łyżki ulubionego ketchupu
  • przyprawa do mięsa
  • jajko do posmarowania
  • 1 Opakowanie ciasta francuskiego gotowego

Sposób przygotowania

Krok 1
Pierś przekroimy na pół. Przyprawiamy. Pora kroimy, przyprawiamy solą i pieprzem obsmażamy na masełku do miękkości. Ciasto francuskie kroimy na pół. Na środku każdej połówki układamy warstwowo pierś, smarujemy musztardą i ketchupem i por. Nacinamy po bokach cienkie paski i sklejamy w warkocza. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 ( votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *


*