Pulpety w sosie koperkowym

| 1 Komentarz

Share Button

pulpety w sosie koperkowymCzasem przychodzi taki dzień, kiedy mamy ochotę zjeść taki domowy, pyszny obiadek. Z pulpetem, sosem i ziemniaczkami. I najlepiej jeszcze buraczkami na ciepło… Prawda?

Pulpety w sosie koperkowym

Składniki

    pulpety

    sos

    Sposób przygotowania

    Krok 1
    Wymieszać mięso z przyprawami, ryżem i jajkiem. Dosypać trochę bułki tartej i dodać odrobinę wody. Formować spore kulki i obtoczyć je w bułce tartej.
    Krok 2
    Nastawić wodę w garnku. Dodać pokrojone warzywa i doprawić przyprawami. Kiedy woda się zagotuje wrzucić pulpety. Gotować do miękkości. Dorzucić natkę pietruszki i koperek. Podgotować jeszcze i na koniec zabielić śmietaną wymieszaną z mąką.

     

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
    Pulpety w sosie koperkowym, 9.0 out of 10 based on 1 rating

    Jeden komentarz

    1. Lubię wszystko co w sosie koperkowym :) Pyszne i aromatyczne :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *