Bakaliowe ciasteczka z miodem

| 1 Komentarz

Share Button

Bakaliowe ciasteczka z miodem
Słodkie i chrupiące ciasteczka. Będą się świetnie komponować z popołudniową herbatką pitą w ogródku. :)

Bakaliowe ciasteczka z miodem

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Z mąki, cukru, soli, sody, jajka i margaryny zagnieść ciasto. Jeśli lepi się do rąk - dodać jeszcze trochę mąki.
Krok 2
Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm i wycinać kwadraciki 3x3 cm (u mnie są prostokąty ale myślę, że trochę mniejsze kwadraty będą wygodniejsze w jedzeniu:P).
Krok 3
Ciasto posypywać wymieszanymi bakaliami i docisnąć dłonią. Polewać odrobiną (1/3 łyżki) miodu.
Krok 4
Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez 15-20 min - aż ciasteczka się zarumienią.
Krok 5
Z powyższych proporcji wyjdzie około 50 kwadratowych ciasteczek.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Bakaliowe ciasteczka z miodem, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Jeden komentarz

  1. Mniam, kruche ciasto i bakalie, pycha :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *