Żeberka w sosie sojowym z miodem i czosnkiem

| Brak komentarzy

Share Button

Żeberka w sosie sojowym i miodzie z czosnkiem
Nie wiem co żeberka mają w sobie (bo na pewno nie dużą ilość mięsa :p), że tak je lubię… W różnych konfiguracjach, zawsze z dodatkiem miodu, smakują przepysznie. Dziś wersja z sosem sojowym, którą bardzo zachwalała mi koleżanka. :)

Żeberka w sosie sojowym z miodem

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Czosnek kroimy w cieniutkie plasterki i mieszamy z pozostałymi składnikami marynaty - sos sojowy, woda, miód, przyprawy.
Krok 2
Żeberka zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na kila godzin, a nawet na całą noc.
W międzyczasie warto jest zamieszać żeberka, żeby mieć pewność że marynata dotarła do każdego centymetra mięska.
Krok 3
Żeberka piec w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem przez 1,5 godziny w 180 st. C. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i zapiekać przez 25 minut, następnie zamieszać żeberka i zapiekać kolejne 25 minut.

W sumie powinny się piec przez 2 godziny i 20 -30 minut. :)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Żeberka w sosie sojowym z miodem i czosnkiem, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *