Tradycyjny sernik

| Brak komentarzy

Share Button

sernik

Lekki, puszysty sernik na kruchym spodzie. Do kawki idealny.

Tradycyjny sernik

Składniki

Masa serowa

Spód

Sposób przygotowania

Krok 1
Jaja miksujemy z cukrem na gładką masę. Dosypujemy powoli twaróg. Następnie dodajemy 3 szklanki mleka, budyń, olej i sok z cytryny miksując dalej.
Krok 2
Margarynę siekamy z mąką, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy. Formujemy kulę i odstawiamy do lodówki na 0,5 godziny.
Krok 3
Spód nakłuwamy, pieczemy 15 minut w termoobiegu na 180 stopniu. Następnie wylewamy masę serową. Białko ubijamy z cukrem i dodajemy sok z cytryny. Wylewamy na masę. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *