Bananowe placuszki z rodzynkami

| 2 komentarze

Share Button

Bananowe placuszki z rodzynkami
Placki i naleśniki to moje ulubione śniadaniowe dania. Dziś wpadłam na pomysł zrobienia bananowych placków. Wyszły pyszne, słodziutkie. Świetnie komponują się też z kwaśną śmietaną, tak dla przełamania smaku. ;)

Bananowe placuszki z rodzynkami

Składniki

Opcjonalnie

Sposób przygotowania

Krok 1
Rozdrobnić banana widelcem i wymieszać z jajkiem. Dodać cukier, mleko i mąkę. Wszystko dokładnie połączyć łyżką. Wsypać rodzynki i jeszcze raz zamieszać.
Krok 2
Smażyć na odrobinie oleju, ok. 30 sekund z każdej strony.

Z powyższej porcji wychodzi ok. 15 placuszków.
Krok 3
Świetnie smakują z odrobiną kwaśnej śmietany.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Bananowe placuszki z rodzynkami, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

2 komentarzy

  1. Mniam, uwielbiam wszelkie plackowe cuda :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  2. Świetnie się prezentują. Z pewnością osobiście wypróbuję!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *