Polędwiczki w sosie z suszonych grzybów

| Brak komentarzy

Share Button

polędwiczki w sosie grzybowym

Kruche polędwiczki w aromatycznym grzybowym sosie.

Polędwiczki w sosie z suszonych grzybów

Sposób przygotowania

Krok 1
Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Zostawiamy na noc. Następnie obtaczamy w 1 łyżce mąki ziemniaczanej i smażymy na bardzo małym ogniu. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę. Następnie zalewamy wodą, dodajemy marchewkę i gotujemy na małym ogniu ok 30 minut. Grzyby sparzamy i dodajemy do sosu, nadal gotujemy ok. 20 minut. Następnie śmietanę mieszamy z 1 łyżką mąki ziemniaczanej, przyprawiamy do smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *