Spaghetti bolonese

| Brak komentarzy

Share Button

spaghetti boloneseAromatyczne włoskie danie w mojej łatwej wersji. Świetnie smakuje z lampką czerwonego wytrawnego wina.

Spaghetti bolonese

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je razem na oliwie, a następnie wrzucamy mięso. Smażymy.
Krok 2
W tym czasie gotujemy makaron al dente.
Krok 3
Do obsmażonego mięsa wlewamy pomidory z puszki, podsmażamy i dodajemy koncentrat. Jeszcze chwilę smażymy i na koniec przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami.
Krok 4
Na makaron wykładamy sos i posypujemy tartym parmezanem lub mozzarellą.

No results.
TitleVotesRatingReview

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Spaghetti bolonese, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *