Paszporty

| 2 komentarze

Share Button

paszportyDanie o długiej tradycji w moim domu. Pamiętam je z wczesnego dzieciństwa. Nie wymaga wiele czasu ani skomplikowanych składników. Wystarczą ziemniaki, które zostały nam z obiadu.

Paszporty

Sposób przygotowania

Krok 1
Zemleć ugotowane ziemniaki w maszynce. Dodać jajko, sól i stopniowo dodawać mąkę, do momentu kiedy ciasto będzie elastyczne i nieklejące. Tak, aby dało się wałkować. Następnie rozwałkować do grubości powiedzmy pół cm i kroić w nieduże prostokąty. Usmażyć placki na gorącym tłuszczu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Paszporty, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

2 komentarzy

  1. Znam je w wersji okrągłej lub półksiężyców. Smak dzieciństwa :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Mama nam zawsze robila. Jeden z ulubionych smakow dziecinstwa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odpowiedz na „EmiliaAnuluj pisanie odpowiedzi

Wymagane pola są oznaczone znakiem *