Skrzydełka w sosie sojowym z olejem sezamowym

| 1 Komentarz

Share Button

skrzydełka z sosem sojowym i olejem sezamowym

Przepis na skrzydełka pachnące Azją. Olej sezamowy dodaje im pięknego aromatu i niecodziennego smaku. Myślę, że świetnie będą też smakowały przygotowane na grillu:)

Skrzydełka z sosem sojowym i olejem sezamowym

Sposób przygotowania

Krok 1
Skrzydełka dzielimy na 3 części. Marynujemy je w sosie sojowym, sosie piri-piri i oleju sezamowym przez min 30min.
Krok 2
Skrzydełka z marynatą przekładamy na patelnię, dolewamy 0,5 szklanki wody i dusimy około 15min, po czym zdejmujemy przykrywkę i dusimy kolejne 15 min do odparowania wody.
Krok 3
Skrzydełka doprawiamy do smaku, uważając aby nie przesadzić z solą bo sos sojowy jest już dość słony.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Skrzydełka w sosie sojowym z olejem sezamowym, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Jeden komentarz

  1. bardzo fajny pomysl na kurczaka nie jadlam jeszcze tak przyrzadzonego

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *