Rurki z… parówką

| 1 Komentarz

Share Button

rurki z parówkąj

Smaczna przekąska, która równie dobrze smakuje na ciepło jak na zimno. Nadaje się świetnie na śniadanie do pracy.

Rurki z… parówką

Sposób przygotowania

Krok 1
Mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli przesiewamy do miski. Dokładamy tarty ser oraz zioła i mieszamy.
Krok 2
W drugiej misce mieszamy mleko olej i jajko.
Krok 3
Łączymy wszystkie składniki aż ciasto będzie elastyczne i nieklejące. W razie potrzeby dolewamy mleka lub dosypujemy mąki.
Krok 4
Ciasto wałkujemy, kroimy na paski grubości 2-3cm i owijamy nimi parówki (pokrojone na części).
Krok 5
Zapiekamy na złoty kolor i podajemy z sosem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Rurki z... parówką, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Jeden komentarz

  1. Popularne zwłaszcza w wielu hotelach w wakacyjnych kurortach :) Zawsze smaczne i sycące.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *