Kaczka w pomarańczach i jabłkach

| 1 Komentarz

Share Button

kaczka w pomarańczach i jabłkachj

Coś dla miłośników mięsa “na słodko”. Zapach z piekarnika sprawia, że nie można się doczekać aż danie będzie gotowe:)

Kaczka w pomarańczach i jabłkach

Składniki

  • 4 udka kaczki
  • 2 pomarańcze
  • 2 kwaśne jabłka
  • sok z 0,5 cytryny
  • 2 cebule
  • 1 łyżka miodu
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Krok 1
Udka wkładamy do marynaty z przypraw, miodu i soku z cytryny na min 30 min.
Krok 2
Pomarańcze kroimy na plasterki, jabłka na cząstki a cebulę w krążki. Na dnie formy układamy część owoców i warzyw a resztę mieszamy z mięsem, podlewamy 1 szklanką wody, doprawiamy i wstawiamy do piekarnika na około 2h.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 ( votes cast)

Jeden komentarz

  1. Wykorzystane składniki wróżą na prawdę coś wspaniałego!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *


*