Francuski warkocz z łososiem i warzywami

| 1 Komentarz

Share Button

DSC06821

Pyszny łosoś w delikatnej otoczce warzyw, zapiekany w cieście francuskim. Dobry zarówno na ciepło jak i na zimno.

Francuski warkocz z łososiem i warzywami

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Marchewkę tniemy w słupki. Pieczarki w plasterki. Dusimy na patelni na maśle z solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozkładamy, kładziemy na środku po całej długości pokrojonego w kostkę łososia na niego kładziemy warzywa i umyty pęczek koperku (w całości). W cieście francuskie z jednej i z drugiej strony nacinamy wąskie paski. Następnie naprzemiennie zlepiamy jak warkocz. Smarujemy białkiem jaja i pieczemy ok 30 minut.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Francuski warkocz z łososiem i warzywami, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Jeden komentarz

  1. Wygląda pysznie :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *