Ryba po japońsku

| 1 Komentarz

Share Button

ryba po japońskuBardzo smaczna rybka z warzywami w pomidorowej zalewie. Smakuje równie dobrze na ciepło, jak i na zimno.

Ryba po japońsku

Składniki

ciasto naleśnikowe

zalewa

Sposób przygotowania

Krok 1
Rybę rozmrażamy, kroimy na dość duże kawałki i obsypujemy vegetą. Odstawiamy na 15 min.
Krok 2
Z mąki, jajka i wody robimy ciasto naleśnikowe. Proporcje podałam orientacyjnie, bo zawsze robię "na oko". Ciasto musi być trochę gęstsze niż zwykle, aby nie spływało nam z ryby. Kawałki ryby obtaczamy w cieście i smażymy na głębszym oleju. Odkładamy do ostygnięcia.
Zalewa
Krok 3
Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy razem i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 4
Cebulę kroimy w piórka, a paprykę i ogórki w cienkie paseczki. W dużym naczyniu układamy warstwowo: rybę, warzywa, rybę, warzywa, itd. Następnie zalewamy wszystko zalewą i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, aby się przegryzło.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Ryba po japońsku, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Jeden komentarz

  1. Wygląda wspaniale, najpierw sam wypróbuję, a potem postaram się wprowadzić tak świetny przepis do kuchni dla turystów. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *