Indyk w sosie śmietankowo- pieczarkowym

| Brak komentarzy

Share Button

Indyk w sosie śmietankowo- pieczarkowym

Pyszne, delikatne mięso w sosie pieczarkowym.

Indyk w sosie śmietankowo- pieczarkowym

Sposób przygotowania

Krok 1
Udziec kroimy w mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką, odstawiamy na min. 2 godziny do lodówki. Pieczarki myjemy i kroimy na cztery części. Mięso obtaczamy w łyżce mąki ziemniaczanej i smażymy na bardzo małym ogniu ok. 20-25 minut. Dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i pieczarki. Następnie zalewamy wodę i dusimy na małym ogniu ok. 40 minut. Śmietanę mieszamy z sokiem z cytryny (u mnie z połówki) 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i przyprawami. Hartujemy ją i dodajemy do sosu. Smacznego.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
Indyk w sosie śmietankowo- pieczarkowym, 6.7 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *