Wędzona polędwica

| 5 komentarze

Share Button

Wędzona polędwica

Soczysta, wędzona polędwica mojego taty. Tajemnica jej idealnego smaku tkwi w długim wędzeniu w niskiej temperaturze:) Polecam zwłaszcza na święta z chrzanem, pyszna:)

Wędzona polędwica

Składniki

Saletra

Sposób przygotowania

Krok 1
Do wody dodajemy sól i resztę składników. Czosnek wyciskamy. Mięso umyte wkładamy do zalewy na 7-10 dni. Wędzimy około 2-3 dni w niskiej temperaturze
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (5 votes cast)
Wędzona polędwica, 5.0 out of 10 based on 5 ratings

5 komentarzy

  1. Prawdziwa wędzona polędwica- musi być pyszna.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Mój mąż również robi takie swojskie wędliny :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. a moja mama nie dodaje saletry i zanosi do wędzenia i TEŻ JEST BARDZO DOBRA…TO NIE CHODZI I ILOŚĆ I JAKOŚĆ DYMU

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  4. mmm uwielbiam poledwice, to jedyna wedlina która jem, nie to ze jestem frnacuskiem pieskiem ale tlyko ta od henryka kani smakuje tak jak powinna

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  5. Wędzona polędwica

    Składniki
    - 5kg schabu bez kości

    To co najmniej jakby wodę w wino zamienić…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *