Kurczak w brzoskwiniach

| 2 komentarze

Share Button

kurczak w brzoskwiniachIdealne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka ze słodkimi i soczystymi brzoskwiniami.

Kurczak w brzoskwiniach

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy w dość drobną kostkę, przyprawiamy pieprzem, solą i oprószamy obficie bazylią. Smażymy.
Krok 2
Brzoskwinie kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do kurczaka na patelnię.
Krok 3
Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami syropu z brzoskwiń oraz kurkumą. Wlewamy na patelnię i dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy z ryżem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (5 votes cast)
Kurczak w brzoskwiniach, 9.2 out of 10 based on 5 ratings

2 komentarzy

  1. Uwielbiam to danie. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Bardzo lubię mięso na słodko, ale takiego sosu jeszcze nie jadłam :) Super pomysł zrobię dziś na obiad:)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *