Pasztet z królika i wieprzowiny

| 1 Komentarz

Share Button

pasztet z królika i wieprzowinySmaczny pasztet domowej roboty. Najlepiej smakuje ze szczypiorkiem.

Pasztet z królika i wieprzowiny

Sposób przygotowania

Krok 1
Królika i podgardle ugotować do miękkości z zielem i listkiem laurowym. Mięso obrać z kości i zemleć wraz z cebulą i namoczoną w wywarze bułką. Zemleć należy 3 razy! Dodać jajka, sól, pieprz, gałkę. Wymieszać, przełożyć do blaszki i piec ok 50 minut. Z tej porcji wychodzi 3 keksówki lub jedna duża blacha. Należy je napełniać do połowy wysokości, bo pasztet rośnie.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (6 votes cast)
Pasztet z królika i wieprzowiny, 9.8 out of 10 based on 6 ratings

Jeden komentarz

  1. Uwielbiam domowy pasztet, z chrzanem… niebo w gębie. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *