Pełnoziarnista tarta z porami i wędzonym kurczakiem

| Brak komentarzy

Share Button

tarta z porami i wędzonym kurczakiem

Wbrew pozorom lekka i aromatyczna tarta. Interesujące połączenie smaków. Trzeba uważać z solą, bo oliwki i kurczak są same w sobie dość słone.

Pełnoziarnista tarta z porami i wędzonym kurczakiem

Sposób przygotowania

Krok 1
Zimną margarynę siekamy z mąkami. Dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy ciasto. Wkładamy na 0,5 godziny do lodówki. Następnie przekładamy do blachy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 min w 180 st z nawiewem na górę. Pora i kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle ok. 10 minut aż por będzie miękki. Śmietanę mieszamy z jajkami, mąką ziemniaczaną i przyprawami. Podpieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika układamy pora z kurczakiem, oliwki a następnie zalewamy masą śmietanowo- jajeczną i pieczemy ok. 35 minut w 180 stopniach.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Pełnoziarnista tarta z porami i wędzonym kurczakiem, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *