Ciasto marchewkowe z orzechami

| 2 komentarze

Share Button

Ciasto marchewkowe z orzechami
Ciasto o ciekawym, wyrazistym smaku uzyskanym dzięki połączeniu marchewki, orzechów i waniliowego serka.

Ciasto marchewkowe z orzechami

Składniki

Krem

Sposób przygotowania

Krok 1
Jajka utrzeć z solą, cukrem, cukrem wanilinowym oraz miodem. Dolać olej i dalej miksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na koniec połączyć dokładnie z startą na drobnych oczkach marchewką.
Krok 2
Piec w prostokątnej blaszce przez ok. 40 minut (do suchego patyczka) w temp. 170 st. C.
Krok 3
Gdy ciasto wystygnie przekroić je na pół, tak aby powstały dwa placki o mniej więcej równej grubości.
Krok 4
W gorącej wodzie rozpuścić 3 łyżeczki żelatyny.
Margarynę utrzeć, dodać serki waniliowe oraz mleko w proszku. Gdy żelatyna zacznie tężeć dodać ją do masy i dokładnie połączyć mikserem - żeby nie powstały grudki.
Krok 5
Przygotowaną masą przełożyć ciasto. Po wierzchu posypać cukrem pudrem i gotowe. :)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Ciasto marchewkowe z orzechami, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

2 komentarzy

  1. Jakie piękne serduszko. Ciasto marchewkowe – hmm uwielbiam

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Pyszotka, i do tego extra masa:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *