Marynowane śledzie w śmietanie

| Brak komentarzy

Share Button

marynowane śledzie

Śledzie w śmietanowej zalewie z duszoną cebulką. Bardzo interesujący smak, polecam smakoszom ryb.

Marynowane śledzie w śmietanie

Sposób przygotowania

Krok 1
Śledzie kroimy w mniejsze kawałki, układamy w misce. Paprykę kroimy w kostkę układamy na śledziach. Wysypujemy łyżkę kapar. Cebulkę kroimy w kostkę, smażymy na maśle z kroplą oleju. Dodajemy 1 łyżkę wina i chwilę dusimy. Odcedzamy od tłuszczu. Wystudzoną cebulę mieszamy ze śmietaną doprawiamy do smaku i zalewamy śledzie. Smacznego.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Marynowane śledzie w śmietanie , 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *