Grzyby jak ryby

| 2 komentarze

Share Button

Grzyby jak ryby

Smaczna, postna przekąska. Słodko- kwaśne pieczarki pasują na śniadanie, kolację, bądź jako przegryzka na imprezę.

Grzyby jak ryby

Sposób przygotowania

Krok 1
Pieczarki dokładnie umyć, obciąć nóżki. Jajko rozkłócić, dodać sól, pieprz i paprykę. Następnie pieczarki maczamy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na patelni do zarumienienia. Cebulkę, ogórki i paprykę kroimy w paseczki.
Zalewa
Krok 2
Zagotowujemy ok. 4 szklanek wody wraz ze wszystkimi podanymi składnikami. Grzyby układamy na dnie miski, na nie warzywa i zalewamy gorącą zalewą. Najlepiej smakują na drugi dzień.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Grzyby jak ryby, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

2 komentarzy

  1. Kojarzy mi się z rybą po japońsku. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Tak, bo zalewa jest identyczna:)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *