Filety z kurczaka w sezamie

| 2 komentarze

Share Button

filety z kurczaka w sezamie

Soczyste kotlety z piersi z kurczaka, obtoczone w sezamie, który nadaje im ciekawego smaku. Miła odmiana dla typowych schabowych.

Filety z kurczaka w sezamie

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety i rozbijamy na cienko. Solimy i pieprzymy z obu stron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Kotlety maczamy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w sezamie. Smażymy na złoto z obu stron.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (3 votes cast)
Filety z kurczaka w sezamie, 8.3 out of 10 based on 3 ratings

2 komentarzy

  1. Robiłam niedawno piersi w sezamie, miła odmiana od zwykłej panierki :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Pycha, szczególnie z jogurtowym sosem koperkowym. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *