Rulony z szynką

| Brak komentarzy

Share Button

rulony z szynkąWytrawna przekąska, tak chrupiąca, że może zastąpić chipsy :) Na imprezę w sam raz.

Rulony z szynką

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Pokroić ciasto na 12 kwadratów. Układać wędlinę na środku, na nią ser, pomidora i oliwkę. Nie przyprawiać bo i tak będzie dość słone.
Krok 2
Przykryć drugą połówką wędliny. Zawijać rulony, sklejając na brzegu. Posypać bazylią dla aromatu. Ułożyć na środku plasterek oliwki dla dekoracji. Piec ok 30-40 minut w 180*C

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (5 votes cast)
Rulony z szynką, 9.8 out of 10 based on 5 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *