Zrazy wieprzowe z kapustą kiszoną

| Brak komentarzy

Share Button

DSC06619

Pyszne zrazy mojej mamy. Są miękkie i soczyste, kapusta nadaje im ciekawego smaku.

Zawijańce z kapustą kiszoną

Sposób przygotowania

Krok 1
kapustę kroimy w mniejsze kawałki, jeśli jest za słona przelewamy wodą. Cebulkę kroimy w kostkę szklimy, dodajemy kapustę. Dusimy. Dodajemy łyżkę koncentratu, majeranek, sól i pieprz. Rozbitą karkówkę rozkładamy, kładziemy kapustę, zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i smażymy. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym podlewamy wodą i pieczemy ok. 35- 40 minut.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Zrazy wieprzowe z kapustą kiszoną, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *