Mleczny krem z ryżu

| 3 komentarze

Share Button

mleczny krem z ryżu

Krem pięknie pachnący jabłkami i cynamonem. Świetnie sprawdzi się jako słodkie śniadanie lub kolacja.

Mleczny krem z ryżu

Sposób przygotowania

Krok 1
Ryż gotujemy na mleku. Konsystencja zupy ma być kremowa więc w razie potrzeby dodajemy więcej mleka lub więcej ryżu. Dodajemy cukier i kroplę zapachu waniliowego do ciast. Zupę mleczną miksujemy blenderem.
Krok 2
Dżem jabłkowy podgrzewamy w rondelku i dodajemy rodzynki i cynamon, jeśli dżem ich nie zawierał.
Krok 3
Krem wykładamy na talerz, na środku robimy "wyspę" z dżemu jabłkowego i posypujemy szczyptą cynamonu.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Mleczny krem z ryżu, 10.0 out of 10 based on 1 rating

3 komentarzy

  1. Mniam moje smaki :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. O, muszę spróbować! :) To zdecydowanie coś w moim guście.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. ale pysznie, kremowo! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *