Krokiety ziemniaczane z pieczarkami i kukurydzą

| 1 Komentarz

Share Button

Krokiety ziemniaczane z pieczarkami i kukurydzą
Prosty i tani przepis na smaczny bezmięsny obiad. Krokiety mogą też służyć jako dodatek do mięsa, zamiast ziemniaków.

Krokiety ziemniaczane z pieczarkami i kukurydzą

Składniki

Farsz

Sposób przygotowania

Krok 1
Cebulę i pora pokroić w piórka, pieczarki w półplasterki - podsmażyć. Gdy cebula zmięknie a z pieczarek odparuje woda, dorzucić kukurydzę i przyprawy.
Odstawić do przestygnięcia.
Krok 2
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę/maszynkę do mielenia. Dodać sól, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną, jajko i wyrobić zwarte ciasto.

Z ciasta formować placki wielkości dłoni. Na placki wyłożyć po łyżce farszu i zlepiać.
Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju do zarumienienia.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Krokiety ziemniaczane z pieczarkami i kukurydzą, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Jeden komentarz

  1. Idealne na piątkowy obiad :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *