Pierogi z mięsem

| Brak komentarzy

Share Button

pierogi z mięsemDelikatne ciasto przyjemnie łączy się z soczystym farszem. Naprawdę polecam!

Pierogi z mięsem

Składniki

    farsz

    ciasto

    okrasa

    Sposób przygotowania

    Krok 1
    Mięso mielone podsmażyć na gorącym tłuszczu. Dodać majeranek, sól i pieprz. Na osobnej patelni zeszklić cebulkę z czosnkiem i dodać do mięsa. Podlać trochę wodą, dodać śmietanę i vegetę. Poddusić farsz. Wrzucić wszystko do blendera i trochę zmiksować. Nie na papkę, ale aby było trochę bardziej rozdrobnione.
    Krok 2
    Zagnieść ciasto, dodając tyle gorącego! mleka, aby powstała masa, którą nie klei się do rąk i da się rozwałkować. Można to porównać do rozgrzanej plasteliny. Rozwałkować ciasto i wycinać kółka.
    Krok 3
    Na środek kółka nałożyć farsz i palcami sklejać pierożki. Ma powstać falbanka. Należy starannie sklejać, aby nie pozostawały dziurki, bo inaczej pierogi się rozkleją i farsz z nich wypłynie.
    Krok 4
    Wrzucać pierogi na wrzącą osoloną wodę i kiedy wypłyną na wierzch gotować jeszcze kilka minut.
    Krok 5
    pierogi z mięsem 2
    Podawać z zeszkloną na oliwie cebulką.

     

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
    Pierogi z mięsem, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *