Bułki z parówką

| Brak komentarzy

Share Button

bułki z parówkąDomowa wersja popularnych bułek. Dobre na zimno i na gorąco. Sprawdzą się jako przekąska na domową imprezę. Można przygotować je wcześniej. Po odgrzaniu w piekarniku są równie dobre.

Bułki z parówką

Składniki

  • jajko (do smarowania i sklejania ciasta)

bułki

farsz

Sposób przygotowania

Krok 1
Wodę i mleko podgrzać w jednym naczyniu z łyżką mąki i cukru. Kiedy będzie ciepłe wkruszyć drożdże. Poczekać aż wyrośnie o drugie tyle.
Krok 2
W międzyczasie można pokroić warzywa do farszu. Kiedy zaczyn wyrośnie należy zagnieść ciasto. Podzielić je na 12 kulek i każdą rozwałkować. Na środek nakładać farsz i parówkę. Dodać sos. Przyprawić. Skleić rozmąconym jajkiem. Posmarować wierzch bułki jajkiem i posypać bazylią.
Krok 3
Piec ok 40 minut w 180*C w połowie pieczenia odwracając blachę.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Bułki z parówką, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *