Gulasz

| Brak komentarzy

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERASmaczne, lekko pikantne danie, pasujące do ziemniaków lub kaszy. Pieczarki można zastąpić w sezonie grzybami, wtedy gulasz będzie jeszcze lepszy.

Gulasz

Sposób przygotowania

Krok 1
Mięso pokroić w grubą kostkę. Oprószyć przyprawami i obsypać mąką. Podsmażyć na gorącym tłuszczu aż się zarumieni. Pokroić pieczarki w grube kawałki i cebulę w grube piórka. Podsmażyć razem z mięsem, przyprawiając.
Krok 2
Zalać wszystko wodą i dusić do miękkości dodając ziele i listek. Dodać przecier pomidorowy. Pod koniec zabielić mąką i śmietaną. Aby nie powstały grudki należy rozmieszać je w kubku z wywarem z gulaszu zanim się wleje mieszankę do naczynia. A potem szybko mieszać. Poddusić jeszcze chwilkę i gotowe!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Gulasz, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *