Szkockie jaja – danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

szkockie jajaPrzepis na szkockie jaja również pochodzi od pani Karoliny Antoniszyn. Wyglądają ciekawie.

Szkockie jaja

Sposób przygotowania

Krok 1
Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać. Mięso mielone wyłożyć do miski, wymieszać z solą i pieprzem, musztardą oraz posiekaną drobno cebulą. Jajka obtaczać w mięsie, formując kształtne kule.Kulki obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Do garnka wlewamy olej (taką ilość, która zakryje całe mięsne kule) i mocno rozgrzewamy. Jajka smażyć ok. 5 minut, wyciągnąć łyżką cedzakową i odsączyć nadmiar oleju papierowym ręcznikiem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *