Gulasz z indykiem

| Brak komentarzy

Share Button

gulasz z indyka

Delikatne mięso w towarzystwie warzyw.

Gulasz z indyka

Sposób przygotowania

Krok 1
Udziec pokroić w kostkę przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem w proszku. Odstawić na min. 2 godziny (najlepiej na noc). Tak przygotowane mięso obtaczamy w mące (ok. 1 łyżki) i smażymy na bardzo małym ogniu około 40 minut (to bardzo ważne, żeby indyk zrobił się miękki). Warzywa kroimy w kostkę i na dnie garnka obsmażamy je na oliwie. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy mięso i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około godziny. Śmietanę mieszamy z 2 łyżkami mąki pszennej i z ziemniaczaną, dodajemy przyprawy i sok z cytryny. Następnie ją hartujemy i dodajemy do sosu. Mieszamy i gotujemy jeszcze ok 5 minut. Podajemy z makaronem bądź kaszą.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *