Roladki ze szpinakiem i jajkiem- danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

roladka z jajkiem

Bardzo efektowne roladki ze szpinakiem i jajkiem nadesłała do nas p. Ewa Zychewicz. Myślę, że tak podane mięsko umili niejedno rodzinne spotkanie.

Roladki ze szpinakiem i jajkiem- danie konkursowe

Sposób przygotowania

Krok 1
Filety umyć, osuszyć i rozciąć na dwa jak największe płaty. Oprószyć solą i pieprzem. Szpinak umyć, osuszyć i posiekać. Na patelni roztopić masło, wrzucić szpinak i chwilę go przesmażyć. Do szpinaku za pomocą siatki do jarzyn wkroić jajka, doprawić do smaku i wymieszać nadzienie. Na filety rozłożyć po porcji farszu i zawinąć w rolady. Każdą roladę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i mocno zawiązać. W rondelku zagotować tyle wody aby po włożeniu pakunków zakryła je. Roladki gotować około 15 minut. Po ugotowaniu wyjąć paczuszki z wody i uważając aby się nie poparzyć wyjąć roladki z folii. Na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w bułce tartej, potem zamaczać w jajku i znowu w bułce. Smażyć z każdej strony do zrumienienia się panierki. ***** Jeśli ktoś woli roladki można spożywać zaraz po ugotowaniu, będą bardziej dietetyczne.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Roladki ze szpinakiem i jajkiem- danie konkursowe, 6.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *