Zebra

| 3 komentarze

Share Button

zebraPrzepis, który od dawna ma swoje miejsce w moim zeszycie i został wielokrotnie modyfikowany aż do stanu obecnego. Ta zebra zawsze wychodzi i jest dobra. Polecam!

Zebra

Składniki

Opcjonalnie

Sposób przygotowania

Krok 1
Białka ubić z odrobiną cukru i soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, wodę i olej. Ucierać i na koniec dodać białka. Potem już bardzo krótko miksować.
Krok 2
Podzielić masę na 2 równe części i do jednej dodać kakao oraz łyżkę wody.
Krok 3
Nakładać kolejno na środek blachy po łyżce każdej masy, tak aby pojawiały się kółka i rozszerzały się równomiernie na boki.
Krok 4
Piec ok 45 minut w 180*C

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
Zebra, 9.8 out of 10 based on 4 ratings

3 komentarzy

  1. Uwielbiam zebrę jest taka puszysta i pyszna. Ta jest taka sama, zjadłabym taką teraz.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Pięknie wygląda:)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. mi wyszedł zakalec, pomimo postępowania jak w przepisie :(

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *