Babka ryżowa z niespodzianką w środku – danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

babka ryżowa z niespodziankąBabka ryżowa z bogatą zawartością na pewno zawojuje serca poszukiwaczy oryginalnych smaków. Dziś serwuje ją nam Mariola Grzęda.

Babka ryżowa z niespodzianką w środku

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Kajzerkę namoczyć,następnie odcisnąć.Czosnek obrać i posiekać.
Krok 2
Do miski wkładamy mięso mielone kajzerką, jedno jajko,,4dag parmezanu inatką wszystko wyrabiamy następnie doprawiamy , solą,pieprzem i gałką. Formujemy kulki które ,obtaczamy w mące.
Krok 3
Cebulę obieramy i siekamy.Grzyby pokroić.Grzyby i cebulę przesmażyć w rondlu na oliwie.Dodajemy groszek i przecier pomidorowy( 2-3 łyżki odkładamy) gotujmy 10 minut. Wkładamy pulpeciki i gotujemy kilka minut.
Krok 4
2 jajka ugotować na twardo pokroić na plasterki. Mozzarelle pokroić w kostkę.
Krok 5
Ryż wsypać do wrzącego bulionu,ugotować,następnie wymieszać z odłożonym przecierem dodać pół łyżki masła.3 jajka i reszkę parmezanu,wszystko wymieszać.
Krok 6
babka ryzowa przygotowanie
2/3 masy ryżowej wylepić dno i boki formy np słonecznika.. Do środka nałożyć pulpeciki z sosem,mozzarellę i plasterki jajek,przykryć pozostałym ryżem. Wierzch polewamy stopionym masłem.
Krok 7
babka ryzowa
Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *