Pieczeń z darami Przepiórki – danie konkursowe

| 1 Komentarz

Share Button


IMG_5013Zdrowa wersja wędliny od p. Leny Nowickiej. Pomysł na wykorzystanie jaj przepiórczych.

Pieczeń z darami Przepiórki

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Wykonanie jest bardzo proste i szybkie! Najdłużej trwa zmielenie mięsa możemy kupić gotowe jednak ja chce wiedzieć co jem i miele. Wszystkie składniki oprócz jajek na twardo mieszamy ze sobą do połączenia i odstawiamy na 15 minut do lodówki .
Krok 2
W tym czasie przygotowujemy keksówkę (ja zrobiłam to w szklanej 28cm) wykładamy folią aluminiową . Masę dzielimy na trzy równe części Na spód wykładamy 1/3 masy mięsnej na to 12 jajeczek układamy , wzdłuż blisko boków keksowki po 6 szt z każdej strony. Przykrywamy masą mięsną i układamy 6 jajeczek wzdłuż, tylko tym razem po środku i przykrywamy pozostałą ,już ostatnią częścią masy
Krok 3
Tak przygotowaną pieczeń wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni pieczemy (funkcja góra dół) przez godzinę.Studzimy w otwartym piekarniku . SMACZNEGO!!!!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Witam. Jakim sitkiem najlepiej zmielić mięso?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *