Rolada z jajkiem- danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

rolada z jajkiem

Przepis na tą smaczną potrawę przesłała P. Lena Nowicka. Pieczeń smakuje tak samo dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.

Rolada z jajkiem-danie konkursowe

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Wykonanie jest bardzo proste i szybkie! Najdłużej trwa zmielenie mięsa możemy kupić gotowe jednak ja chce wiedzieć co jem i miele. Wszystkie składniki oprócz jajek na twardo mieszamy ze sobą do połączenia i odstawiamy na 15 minut do lodówki .W tym czasie przygotowujemy keksówkę (ja zrobiłam to w szklanej 28cm) wykładamy folią aluminiową .Na spód wykładamy połowę masy mięsnej na to 4 jajka układamy wzdłuż i przykrywamy drugą połową masy.Tak przygotowaną pieczeń wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni pieczemy (funkcja góra dół) przez godzinę.Studzimy w otwartym piekarniku .SMACZNEGO!!!!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (2 votes cast)
Rolada z jajkiem- danie konkursowe, 7.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *