Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek – danie konkursowe

| 1 Komentarz

Share Button

Jajka w czapeczkach z farszem z kiełekEksplozja witalności w jednym jaju. Potrawa Katarzyny Cukier robi wrażenie.

Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek

Sposób przygotowania

Krok 1
Do wykonania farszu można użyć dowolnych kiełek. Kiełki i szczypiorek dokładnie płuczemy, a gdy wyschnie siekamy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy. Z jajek delikatnie ścinamy czubek i ze środka wyjmujemy żółtko. Żółtka wkładamy do miski i ucieramy z posiekanymi kiełkami i szczypiorkiem, doprawiając farsz do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i dodając majonezu. Przygotowanym farszem wypełniamy wnętrza jajek i całość przykrywamy ściętą częścią. Jajeczka tak przygotowane prezentują się nadzwyczaj ładnie na talerzyku. Smacznego!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek - danie konkursowe, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Jeden komentarz

  1. Fajny i zdrowy pomysł :) )) bardzo mi się podobają Twoje połączenia składników :) ))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *