Tatar do zakąski- danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

tatar

Tradycyjna polska przekąska w wykonaniu Pani Magdy Slugockiej. Pięknie podana, idealna na świąteczne śniadanie.

Tatar do zakąski- danie konkursowe

Sposób przygotowania

Krok 1
wołową polędwicę zmielić lub zmiksować w blenderze

cebulę i ogórki kiszone pokroić w kosteczkę i dodać do mięsa

doprawić pieprzem, solą, maggi, oliwą i dobrze wszystko połączyć

uformować z tatara kulę, spłaszczyć na 4 cm i zrobić dołek dla żółtka

ozdobić pokrojoną cebulą, ogórkiem paseczki, pieprzem zmielonym i liśćmi pietruszki.....SMACZNEGO!!!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Tatar do zakąski- danie konkursowe, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *