Szaszłyki z polędwiczki w sosie z suszonych śliwek

| 1 Komentarz

Share Button

polędwiczk w sosie śliwkowym2

Pyszne połączenie delikatnego mięsa i słodkiego sosu śliwkowego. Podane z kopytkami podbiją serca wszystkich gości.

Szaszłyki z polędwiczki w sosie z suszonych śliwek

Sposób przygotowania

Krok 1
Polędwiczkę kroimy na 6 kawałków, przyprawiamy solą, pieprzem i maggi, dodajemy troszkę oliwy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Najlepiej zamarynować mięso dzień wcześniej.
Krok 2
Polędwiczki owijamy boczkiem i podsmażamy kilka minut z każdej strony. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150' na około 30 min. kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je z piekarnika i nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
Krok 3
Śliwki gotujemy w niewielkiej ilości wody aż będą miękkie. Dodajemy do nich podsmażoną na patelni cebulkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sos, który wydzielił się z mięsa podczas pieczenia i miksujemy blenderem na gładką masę.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
Szaszłyki z polędwiczki w sosie z suszonych śliwek, 7.3 out of 10 based on 3 ratings

Jeden komentarz

  1. To jest pyszne:) Polecam

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *