Potrawka ze schabu i warzyw

| Brak komentarzy

Share Button

potrawka ze schabu i warzyw

Ciekawe danie, które swój piękny kolor zawdzięcza dodatkowi kurkumy oraz pomarańczowo-żółtych warzyw. W wersji light schab można zastąpić piersią z kurczaka, a śmietanę – jogurtem naturalnym. 

Potrawka ze schabu i warzyw

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Schab kroimy na dość cienkie plastry i delikatnie rozbijamy. Następnie plastry kroimy na cienkie słupki. Paprykę również kroimy w cienkie słupki, cebulę w piórka. Marchewkę ścieramy obieraczką tak, aby powstały cienkie wstążki.
Krok 2
Mięso przyprawiamy przyprawą meksykańską (lub inną do mięs), podsmażamy w garnku na oliwie, a następnie dodajemy warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Po tym czasie dolewamy śmietankę wymieszaną z kurkumą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dusimy jeszcze chwilkę. Podajemy z ryżem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *