Kakaowy śmietanowiec

| 4 komentarze

Share Button

Kakaowy Śmietanowiec

Kakaowa odmiana zwykłego “sernika bez sera”. Ciasto jest delikatne i rozpływa się w ustach.

Kakaowy śmietanowiec

Składniki

    Ciasto

    Masa

    Sposób przygotowania

    Ciasto
    Krok 1
    Mąkę przesiać, posiekać razem z masłem, dodać resztą składników i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części (większą i mniejszą) i włożyć do zamrażalki na pół godziny (lub do lodówki na godzinę).
    Masa
    Krok 2
    Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać śmietany i budyń. Delikatnie zmiksować.
    Krok 3
    Jedną część ciasta takrujemy na uprzednio przygotowaną blachę. Podpiekamy około 15 minut. Następnie wylewamy gotową masę śmietanową i na wierzch tarkujemy resztę ciasta. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Zostawiamy do wystygnięcia w piekarniku.
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
    Kakaowy śmietanowiec , 10.0 out of 10 based on 2 ratings

    4 komentarzy

    1. bardzo ciekawe ciasto:) takiego jeszcze nie jadłam:)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    2. Aż ślinka cieknie ;)

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    3. Wygląda smakowicie, podoba mi się taka ciemniejsza wersja :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    4. właśnie zalałem blachę i wstawiłem z powrotem do piekarnika(coś ta masa rzadka ale poczekam do końca czasu i zobaczymy co z tego wyjdzie):)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

    Odpowiedz na „ginAnuluj pisanie odpowiedzi

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *