Delikatna zupa rybna

| 1 Komentarz

Share Button

zupka rybna

Delikatna zupa, która najlepiej komponuje się z mocno czosnkowymi grzankami. Dobrze smakuje z kleksem serka ricotta, bądź jogurtu.

Delikatna zupa rybna

Sposób przygotowania

Krok 1
Por, cebulkę i czosnek podsmażamy na masełku w garnku. Dodajemy rozdrobnionego łososia, smażymy jeszcze chwilę. Zalewamy bulionem, dolewamy wody. Dodajemy pokrojony seler naciowy, marchewkę i pokrojone na mniejsze części paluszki krabowe (one fajnie się rozwiną tworząc ''makaron". Gotujemy na małym ogniu około 1 godz. Na koniec dodajemy koperek, sok z całej cytryny, 2 łyżki czosnku w proszku, sól, pieprz, sos teriyaki i bazylię.
Grzanki czosnkowe
Krok 2
Wyciskamy 4 ząbki czosnku, zalewamy 3 łyżkami oliwy, dodajemy sól, pieprz, bazylię i oregano. Mieszamy i smarujemy chleb. Na to kładziemy starkowany ser i zapiekamy ok. 7 minut.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Uwielbiam zupę rybną. Nie wiem, jak może komuś nie smakować :)
    Na pewno wypróbuję.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *