Sernik na zimno

| Brak komentarzy

Share Button

sernik na zimnoBardzo kremowy sernik na warstwie zbożowych ciasteczek z orzechami. W ten sposób zrobiony spód w bardzo przyjemny sposób łączy się z masą serową.

Sernik na zimno

Składniki

spód

masa serowa

galaretka

Sposób przygotowania

Krok 1
Pokruszyć ciastka i ułożyć je na dnie tortownicy. Żelatynę rozrobić w gorącej wodzie. Ostudzić trochę.
Krok 2
Ubić pianę z białek. W osobnej misce wymieszać twaróg z cukrem i żółtkami. Dodać białko. Miksować krótko. Dodać żelatynę, zmiksować masę i szybko przełożyć ją do tortownicy. Odstawić do lodówki do stężenia.
Krok 3
Kiedy masa będzie już gęsta, rozpuścić galaretki w gorącej wodzie. Ostudzić. Kiedy będą już tężejące, przelać je do tortownicy. Wstawić do lodówki, aż całkowicie zgęstnieją.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (10 votes cast)
Sernik na zimno, 6.1 out of 10 based on 10 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *